Regels op school

Regels op het Sterrenbos:

Om 08:25 uur gaat de bel. 
De kleuterklas speelt nog even op het plein en gaat om 08:30 uur met juf naar binnen.
Klas 1,2,  klas 3,4 en klas 5,6 verzamelen buiten in een rij. Zij gaan met meester en juf naar binnen.
Om 08:30 uur starten de lessen. 
We vinden het belangrijk om op tijd te beginnen!

Aan het einde van de dag mogen de ouders af en toe de school binnenlopen om bij het lokaal de kinderen op te halen. Dan is er vaak wel even tijd om het lokaal in te lopen en werk van uw kind te bekijken of even een vraag aan meester of juf te stellen. Door niet alle ouders dagelijks in de school te hebben staan blijft het rustig en overzichtelijk voor de kinderen. Ouders zijn zeker welkom om even binnen te lopen voor een vraag of om werk van kinderen te bekijken. 
Tijdens eventuele corona maatregelen blijven de ouders buiten op het plein tijdens het brengen en halen. Tijdens oudergesprekken kan het werk van het kind ook bekeken worden.

In de hele school werken wij met de gouden regels:
*      Wij helpen elkaar
*      Wij zijn te vertrouwen
*      Niemand doet zielig
*      Niemand speelt de baas
*      Niemand lacht uit
*      Stop is stop

Vanaf klas 4 (groep 6) bieden wij de regenboogtraining aan. Een sociale vaardigheidstraining op een vrijeschool verantwoorde manier. De oefeningen en spelletjes die hierbij horen spelen we al eerder met de kinderen. 

Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in de sociaal-emotionele ontwikkeling bieden we dit schooljaar weer de Blij met Mij! training aan voor kinderen en hun ouders.